nieuws

Kleinste restaurant failliet

Horeca

Nog geen jaar na de opening is het kleinste restaurant van Nederland, Kiliaen in Hasselt, failliet.

Kleinste restaurant failliet

Volgens uitbater Henk Haasjes is het foutief vermelden van het telefoonnummer van zijn restaurant in landelijke publicaties de voornaamste reden van het faillissement. Een te krappe financiering en het maken van ‘beginnersfouten’ leidden verder tot een schuldenlast van naar verluidt een ton.
Kiliaen, dat 1 januari de deuren opende, is ondergebracht in de voormalige brugwachterswoning aan Het Zwarte Water in Hasselt. Er staat één tafeltje. Gasten kunnen telefonisch reserveren en worden vervolgens per limousine gehaald en thuisgebracht. De foutieve vermelding betekende volgens Haasjes een fikse inkomstenderving. ‘Van die lijn moet ik het hebben.’
De lopende reserveringen van Kiliaen worden op last van de curator afgewerkt. Ook komen er nog steeds nieuwe reserveringen binnen. Haasjes is dan ook vastbesloten het restaurant nog een kans te geven. ‘Het concept voor Kiliaen is levensvatbaar. Het zou zonde zijn er zomaar mee op te houden.’

Reageer op dit artikel