nieuws

Koffie fors duurder

Horeca

De prijs van koffie gaat flink omhoog. Binnen twee jaar is het huidige overschot op de koffiemarkt omgezet in een tekort. Oorzaak hiervan is dat Braziliaanse telers te weinig nieuwe koffiestruiken aanplanten.

Koffie fors duurder

Dat stellen onderzoekers van het Duitse grondstoffenbureau F.O. Licht, zo meldt De Gelderlander. Volgens de onderzoekers is 2007 het omslagpunt waarbij het koffieoverschot overgaat in een tekort. Uit de studie blijkt dat Braziliaanse plantagehouders hun koffieaanplant niet meer vernieuwen als gevolg van scherp oplopende kosten.

Koffietelers in het Zuid-Amerikaanse land hebben geen geld om voor nieuwe aanplant te zorgen. Daarbij wijzen banken leningverzoeken af op hanteren torenhoge rentepercentages. De Braziliaanse koffieteelt is volgens F.O. Licht hard toe aan nieuwe struiken.

Meer weten over koffie? Bekijk dan ons uitgebreide koffiedossier.

Reageer op dit artikel