nieuws

Koffieverkoopplan bij metrostations

Horeca

Amsterdamse horecazaken in de buurt van metrostations die mooie omzetten behalen mede door de verkoop van koffie, krijgen er een concurrent bij. Amsterdamse dak- en thuislozen willen koffie gaan verkopen in de metrohaltes van de hoofdstad.

Koffieverkoopplan bij metrostations

Dat meldt De Telegraaf. Met de opbrengst van de koffieverkopen denken de dak- en thuislozen hun opvang te kunnen betalen. De organisatie ‘Mijn Koffie’ heeft de gemeente toestemming gevraagd om in de metrostations verkooppunten te openen.

Initiatiefnemer Fred Goosens denkt na over het werken met wisseldiensten voor zo’n 150 daklozen. Het plan komt uit de groep die de daklozenkrant Z heeft geïntroduceerd. Wanneer de koffieverkopen starten, is nog niet bekend en hangt af van de gemeente Amsterdam.

Reageer op dit artikel