nieuws

Koksgilde komt met Marathonvakdagen

Horeca

Koksgilde Nederland, de vereniging waarbij zo’n 1600 koks uit zowel institutionele als horecakeukens zijn aangesloten, komt binnenkort met iets nieuws voor haar leden: Marathonvakdagen. Vakdagen kende de vereniging al, maar dit nieuwe fenomeen biedt de leden nog meer mogelijkheden om in één dag tijd theorie, praktijk en onderlinge contacten te combineren.

Op 24, 25 en 26 mei vinden in de moderne showroom van Leventi in Gilze bijeenkomsten plaats, waarbij de Koksgilde-leden niet alleen theoretisch, maar ook heel praktisch aan de slag gaan. De bijeenkomsten, die van half elf ’s morgens tot vier uur ’s middags duren, staan in het teken van ‘koken met trends’. Aan de hand van diverse deskundigen leren de deelnemers in één dag tijd hoe ze heden ten dage om kunnen gaan met zaken als HACCP, kostprijscalculatie, maar ook met moderne kooktechnieken en de nieuwste apparatuur. De koksbuis moet zeker worden meegenomen, want gekookt wordt er volop.

Daarnaast is er natuurlijk volop tijd en gelegenheid om te proeven, ideeën op te doen en te discussiëren over de hedendaagse knelpunten en uitdagingen van het vak. De dagen zijn bedoeld voor zowel horecakoks als voor instellingskoks. De groepen worden bewust samen uitgenodigd, opdat beide partijen van en door elkaar veel kunnen leren. De marathonvakdagen worden gedragen door een zevental sponsors van het Koksgilde, die het voor de deelnemers mogelijk maken om gratis de hele dag aanwezig te zijn. Maximaal aantal deelnemers per vakdag is honderd; waarbij de deelnemers in kleine subgroepen het dagprogramma doorlopen. Op de website van Koksgilde (www.koksgilde.nl) vindt u meer informatie over de marathonvakdagen én u kunt er zich direct online aanmelden voor 24, 25 of 26 mei.

Reageer op dit artikel