nieuws

Koksgilde maakt wedstrijddata bekend

Horeca

Het Koksgilde houdt begin 2004 drie Regionale Kampioenschappen in drie categorieën: (sous)chef-koks horeca, koks horeca en koks in instellingen. De kampioenschappen zijn toegankelijk voor alle koks die werkzaam zijn in horeca, recreatie, catering en instellingen, met uitzondering van leerlingen. Per categorie kunnen maximaal 12 kandidaten meedoen.

De opdrachten bestaan voor alle categorieën uit het presenteren van een koude schotel en de à la minute bereiding van een driegangen menu in maximaal 3 uur. De jury bestaat uit doorgewinterde topkoks onder leiding van Wynand Vogel.

De regionale kampioenschappen worden georganiseerd in drie regio’s:

* de regio Zuid (provincies Zeeland, Brabant en Limburg)

tijdens de BBB/EFFF in het MECC, Maastricht op 26 t/m 29 januari 2004

* de regio Noord/Oost (provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland)

tijdens de Horesca in de Prins Bernhard Hoeve, Zuidlaren op 9 t/m 12 februari 2004.

* de regio West (provincies Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht)

bij De Kweker, Amsterdam op 16 t/m 18 februari 2004


De Nationale Kampioenen van het jaar 2003, de regionale kampioenen 2004 en de beste – op basis van aantal behaalde punten – 8 deelnemers van de drie regionale kampioenschappen nemen deel aan het Nationaal Kampioenschap 2004 eveneens in drie categorieën in de Jaarbeurs in Utrecht op 2 t/m 4 april 2004 tijdens de beurs Over Heerlijk.

Inschrijving

Kandidaten voor de regionale kampioenschappen dienen zich voor 1 januari 2004 in te schrijven bij het Koksgilde wedstrijdsecretariaat, Postbus 386, 6710 BJ Ede of via de website www.koksgilde.nl. Kandidaten ontvangen een bevestiging van hun inschrijving en een wedstrijddraaiboek inclusief informatie over de dag waarop zij aan de wedstrijden deelnemen (tijd, mee te nemen spullen, prijzen, prijsuitreiking etc.).

Reageer op dit artikel