nieuws

Komende maanden Amsterdam lichtstad

Horeca

Amsterdam zal Parijs niet snel naar de kroon steken als ‘lichtstad’, maar de komende maanden moet er op dat gebied wel meer gebeuren in de hoofdstad. De gemeente, kunstinstellingen en het toerismebureau bundelen de krachten en presenteren op 28 september plannen daartoe. ,,Presenteren en enthousiasmeren, daar gaat het om”, aldus een woordvoerder.

Naast de presentatie van een lichtkunstwerk (binnen en buiten), komen onder meer de thema’s licht en architectuur en licht en veiligheid aan de orde. Zeker is dat van 5 tot en met 10 oktober het Paleis op de Dam en de andere panden rond De Dam in de (roze) schijnwerpers komen te staan. Het is nog niet zeker of een idee om bouwputten van de Noord-Zuidlijn te verlichten, kan worden uitgevoerd. Dat laatste is een initiatief van de stichting met de opvallende naam ‘Leve de bouwput’.

Als onderdeel van het themajaar ‘Amsterdam stad aan het water’ in 2005, had het Amsterdams Fonds voor de kunst het idee opgevat om bruggen in het licht te zetten. Als de recent voorgestelde bezuinigingen op de kunsten in Amsterdam doorgaan, zal dit project waarschijnlijk sneuvelen, vreest een woordvoerder.

Reageer op dit artikel