nieuws

Komst eerste bio-hotel in Nederland definitief

Horeca

Landgoed Rhederoord in het Gelderse De Steeg sluit zich definitief aan bij de internationale keten voor bio-hotels. Het is daarmee het eerste hotel in Nederland van het Duitse hotelbedrijf. Chef-kok bij Rhederood is de bekende bio-kok Eric van Veluwen.

Komst eerste bio-hotel in Nederland definitief

Vanaf dit najaar maakt Rhederood officieel deel uit van Bio Hotels. De aansluiting heeft enige tijd op zich laten wachten. Vorig jaar maakte Van Veluwen al bekend in september 2004 te willen aansluiten bij Bio Hotels. In het najaar is het zover. Inmiddels heeft de in 2001 opgerichte Duitse keten vestigingen in eigen land, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Spanje.

Kenmerk van het hotel aan de rand van de Veluwe is dat de geserveerde gerechten uitsluitend uit biologische ingrediënten van topklasse bestaan. Zo werkt Rhederoord met biologische producten, staan er bio-wijnen op de kaart en komen de kruiden voornamelijk uit de eigen moestuin van het hotel.

‘Oprichter Ludwig Gruber raakte vorig jaar al erg enthousiast’, aldus chef-kok Van Veluwen op de website Biofood-magazine.nl. ‘Het enige probleem voor een bio-hotel is nog de certificering, Skal, de Nederlandse controlerende organisatie, staat er wat huiverig tegenover.’ Van Veluwen kwam in contact met Bio Hotels op de beurs Biofach in Neurenberg enkele jaren geleden.

De aansluiting bij de bioketen van Rhederoord past precies in de alsmaar toenemende aandacht voor natuurbeleving, zo vindt Van Veluwen. ‘Mensen willen nu meer dan alleen op een zondagmiddag met hond en kinderen door het bos lopen. Dit landgoed leent zich daar uitstekend voor.’

Reageer op dit artikel