nieuws

Kooktopper van Wollerich wil naar Parkheuvel

Horeca

Rob van der Veeken van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode is winnaar geworden van het NK Chef-koks tijdens de Horecava in Amsterdam. ‘Zo, binnenkort lekker eten bij Parkheuvel.

Kooktopper van Wollerich wil naar Parkheuvel

Van der Veeken liet tijdens de kookwedstrijd van het Koksgilde op de Horecava in Amsterdam Jurgen Coppen van het Kurhaus in Scheveningen en Pieter Bink van Golden Tulip Centrum in Den Bosch achter zich.

‘Dit is overweldigend’, was de eerste reactie van het kooktalent. ‘Vergeet niet dat er goede professionals deelnamen. Ik moest nog even flink improviseren. Was namelijk mijn slagroomapparaat vergeten en moest toen zelf maar kloppen.’

Sterklas
Eén van de prijzen is een dinerbon ter waarde van 250 euro om te besteden bij een driesterrenzaak. ‘Dat wordt Parkheuvel in Rotterdam. Dat weet ik nu al zeker. Wat daar gebeurt is echt prachtig. Alles klopt. Het is allemaal top’, aldus Van der Veeken.

De jonge kok droomt er van om in de toekomst een eigen zaak te starten. ‘Ik ben nu 26 en heb altijd gezegd dat ik voor m’n dertigste een eigen zaak wil hebben. Maar eerst Wollerich, dan de rest. Ik werk nu twee jaar bij Wollerich en heb daarvoor de sterklas van meneer Albert Kooy gevolgd.’

Reageer op dit artikel