nieuws

Koppen bij elkaar over personeelstekort

Horeca

De Onderwijsraad Horeca Bedrijfsleven, sociale partners, beroepsverenigingen en vakbonden gaan nauw samenwerken om het grote personeelstekort in de horeca op te lossen. De branche heeft op korte termijn maar liefst 54.000 mensen nodig.

Koppen bij elkaar over personeelstekort

‘Horeca schreeuwt om personeel’ schreeuwt De Telegraaf op de voorpagina vanochtend. Om dit al langer bekende probleem op te lossen moet er snel worden ingegrepen. Naast intensief overleg tussen diverse organisaties, worden regionale opleidingscentra benaderd om de instroom van gemotiveerd personeel te versnellen.

Nieuw onderwijs
De Onderwijsraad komt met drastische voorstellen om het probleem in de horeca aan te pakken. ‘De mbo-opleiding sluit niet meer aan op het vakinhoudelijke. Daarom moet er nieuw onderwijs komen’, aldus voorzitter Leo Bruijn van de Onderwijsraad in De Telegraaf.

De ochtendkrant meldt dat er direct 54.000 mensen nodig zijn om de vacatures in de horeca te vervullen. Vooral restaurants weten niet meer waar ze geschikt personeel vandaan moeten halen. Zeker nu het drukke zomerseizoen voor de deur staat, lopen de spanningen in horecabedrijven hoog op.

20.000 restaurantvacatures
Sectorvoorman Leo van Eeghem van de afdeling Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten dat alleen in restaurants er al 20.000 vacatures zijn. Ook het personeelstekort in cafés stijgt de laatste tijd explosief. Hotelketens melden enkele duizenden vacatures.

Tip:
Personeel nodig? Plaats uw vacature op onze banensite Jobsinhoreca.nl

Reageer op dit artikel