nieuws

Kragtwijk is Meestergastronoom

Horeca

Maître Johan Kragtwijk van Hotel Karel V in Utrecht mag zich SVH Meestergastronoom noemen. Kragtwijk legde onlangs zijn meesterproef succes af. Binnenkort krijgt Kragtwijk tijdens zijn inauguratie de versierselen overhandigd die horen bij de titel.

Kragtwijk is Meestergastronoom

Kragtwijk toonde tijdens de proef aan dat hij de organisatie van een restaurant tot in de puntjes beheerst. Hij gaf daarbij een uitgebreide toelichting op het gebruik van formulieren over roosters, planning en omzetten.

Ook een proeverij en een diner maakte onderdeel uit van de uitgebreide toets. Een commissie van SVH Meestergastronomen, bestaande uit Eduard van der Toolen en Marcel Swaghoven, waren enthousiast over de kennis en kunde van Kragtwijk.

Het restaurant van Karel V behoort bij de honderd beste restaurants van het land. In de nieuwste uitgave van Lekker maakt Karel V een enorme sprong van 97 naar plaats 72. Daarmee is het één van de snelste stijgers in de prestigieuze restaurantranglijst.

Reageer op dit artikel