nieuws

Kranenborg en Savelberg bij Champagne aan Zee

Horeca

Niet alleen Champagnehuizen, ook koks komen in actie tijdens het evenement Champagne aan Zee in Scheveningen. De organisatie strikte onder andere de bekende koks Robert Kranenborg, Henk Savelberg en Harry Visbeen. Champagne aan Zee vindt plaats zondag 21 november plaats in Hotel Kurhaus.

Naast Kranenborg, Savelberg en Visbaan hebben ook Onno Koskmeijer (Ciel Bleu), Edwin van der Goor (Seinpost), Marc Smeets (Smeets Corona), Paul Lute (Lute) en Koos van Noort (Kandinsky, Kurhaus) hun medewerking toegezegd. De koks tonen de culinaire mogelijkheden van Champagne en mousserende wijnen.

Verder maakt de organisatie tijdens het evenement de chefs bekend die genomineerd zijn voor de titels ‘Chef van het jaar 2005’ en ‘Belofte van het jaar 2005’. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Nederlandse afdeling van GaultMillau, uitgever van de restaurantgids GaultMillau.

Tijdens Champagne aan Zee kunnen bezoekers ruim honderd verschillende Champagnes proeven. De meest prestigieuze huizen zijn vertegenwoordigd, zoals Bollinger, Taittinger, Krug, Dom Pérignon en Moët & Chandon. Ook geven wijnmakers van de toonaangevende huizen diverse masterclasses.

De entreeprijs bedraagt € 17,50. Lezers van www.zibb.nl/horeca en de Horecanieuwsbrief krijgen ruim 20 procent korting en kunnen voor € 13,95 naar binnen in het Kurhaus Hotel in Scheveningen.

www.wijnpers.nl/champagne

Reageer op dit artikel