nieuws

Kranenborg schiet omhoog

Horeca

Robert Kranenborg behoort met restaurant Le Cirque tot één van de snelste stijgers in de nieuwe uitgave van Lekker. De befaamde chef-kok vliegt van plaats 85 naar 52, een winst van maar liefst 33 plaatsen. Hij is daarmee echter nog niet de snelste stijger in de lijst.

Kranenborg schiet omhoog

Die eer gaat naar restaurant ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk in Zeeland, waar Co Simmers sinds kort de scepter zwaait. Vorig jaar stond ’t Veerhuis nog op plaats 94. Dit jaar vinden we het Zeeuwse restaurant terug op plaats 31. Dit betekent een ongekende groeispurt van 63 posities.

Ook Camille Oostwegel gaat hard in de nieuwe Lekker. Het restaurant van Chateau St. Gerlach in het Limburgse dorpje Houthem stijgt 44 plaatsen, van 77 naar 33. Het Utrechtse Karel V, met topper Jerry Bastiaans aan de kachel, stoot van 97 door naar 72. Restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort tenslotte klimt van 49 naar 28, een winst van 21 plaatsen.


Lees meer nieuwsberichten en bekijk alle ranglijsten in ons Lekker-dossier.

Reageer op dit artikel