nieuws

Kroegbaas chanteert Nina Brink

Horeca

Zakenvrouw Nina Brink is gechanteerd door een horecaondernemer. De Belgische Veronique van H., uitbater van eet- en drinkgelegeneheid Karols in het Belgische St.-Nikolaas, zou Brink voor enkele miljoenen hebben gechanteerd.

Kroegbaas chanteert Nina Brink

Dat meldt De Telegraaf. De 55-jarige Van H. was vroeger acht jaar lang huishoudster van Brink en zou een boekje open doen over zakelijk- en privéhandelen van de kleurrijke Brink. Het zou hierbij gaan om onthullende feiten rond de tijd van de spraakmakende beursgang van internetbedrijf World Online van Nina Brink.

Van H., afkomstig uit het Belgische Haasdonk, zou het concept van een boek over Brink voor een paar miljoen te koop hebben aangeboden aan de zakenvrouw. Indien Brink niet zou betalen, zou de horecavrouw het boek naar de drukker brengen. De in het Belgische Brasschaat wonende Brink deed daarop direct aangifte bij de Belgische politie.

De Belgische federale politie stelde vervolgens een onderzoek in en nam het manuscript in beslag. Volgens bronnen bij de Belgische justitie wordt tegen de voormalige werknemer van Brink vervolging ingesteld. Nina Brink wilde niet reageren in de ochtendkrant.

Van H. ontkent dat ze Brink geprobeerd heeft af te persen. Wel bevestigt ze dat het manuscript in beslag is genomen. ‘Ik moet zeggen dat het niet verkeerd is dat dit gebeurt. Mijn boek wordt alleen maar leuker en spannender. Ik krijg steeds meer stof om over te schrijven’, aldus de uitbaatster van horecazaak Karols in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel