nieuws

Kroegbaas in Engeland hangt prikklok voor klanten op

Horeca

Een kroegbaas in het Verenigd Koninkrijk heeft een prikklok opgehangen voor zijn klanten. Het systeem is bedoeld om vaste klanten te belonen, maar heeft enkele vervelende bijverschijnselen.

Het gaat om de White Hart in het plaatsje Bletchley in de buurt van Milton Keynes. Enkele echtgenotes die de kaarten van hun mannen in handen kregen, werden erg boos toen ze zagen hoeveel tijd de mannen in de kroeg hingen. ‘Nu hebben we de tijden aangepast, zodat alleen wij kunnen uitrekenen hoe lang de klanten hier precies zijn geweest.’

Het systeem werkt hetzelfde als bij een prikklok op het werk. Wie binnenkomt, kan de kaart in het apparaat stoppen. Bij het verlaten van de kroeg moet worden uitgecheckt. Hierdoor heeft de kroegbaas precies inzicht in de tijd die klanten in zijn pub doorbrengen. Die gegevens worden gebruikt voor de marketing.

Reageer op dit artikel