nieuws

Kroeggasten op de vuist om petjes

Horeca

De aanleiding van de grote vechtpartij in café De Steeg in Utrecht is het weigeren van het afdoen van petjes. Bij de vechtpartij raakten vijf mensen gewond. De politie stelt als gevolg van de petjesrel een onderzoek in.

Kroeggasten op de vuist om petjes

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Twee gasten weigerden conform het kledingvoorschrift van de horecazaak hun petjes af te zetten bij het betreden van de zaak. Daarop ontstond een vechtpartij waar verschillende klanten zich mee gingen bemoeien. De onrust was zo groot dat de politie honden moest inzetten om de kalmte in het café te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat kledingvoorschriften oorzaak zijn van problemen. Het laatste jaar komen er regelmatig meldingen over het weigeren van mensen vanwege een hoofddeksel. Vooral vrouwen met hoofddoeken worden door portiers regelmatig de toegang ontzegd.

Reageer op dit artikel