nieuws

Kruisvaart tegen het rookverbod

Horeca

Vanaf 17 juni gaan strijders tegen het rookverbod handtekeningenlijsten verspreiden in horecagelegenheden. Deze kruistocht tegen het rookverbod wordt georganiseerd door drie partijen die graag voor vol aangezien willen worden, zo geven ze aan.

Kruisvaart tegen het rookverbod

Het gaat om de volgende partijen: De Stichting Forces Nederland, de Partij tegen Betutteling, de Stichting Rokersbelangen. Daarnaast verlenen enkele individuele personen en popbands hun medewerking. ,,We hebben we tabak van en gaan nu naar sterkere middelen grijpen om gehoor te vinden bij de overheid.’’

Vanaf 17 juni gaat er een opvallend actieschip door Nederland varen dat de handtekeningenlijsten gaat verdelen in horecagelegenheden. Ook zal er volop alternatief voorlichtingsmateriaal aan boord ter inzage liggen.

De hele reis zal zo’n drie weken gaan duren en plaatsen aandoen als Nijmegen, Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Zwartsluis, Harderwijk, Utrecht en Amsterdam. De Achterhoekse band ACdixie heeft ter ondersteuning het nummer ‘Antirookverbod’ opgenomen

Reageer op dit artikel