nieuws

Kurhaus Hotel beste Leerbedrijf 2000

Horeca

Het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen is beste Leerbedrijf 2000 geworden. Op 24 januari werd de prijs, die in 1996 is ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, uitgereikt. De prijs huldigt het bedrijf dat zich het meest heeft ingespannen voor de opleiding van vakmensen.

Landelijke organen beroepsonderwijs die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de leerbedrijven doen jaarlijks een voordracht voor deze prijs. Het Kurhaushotel werd voorgedragen door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs Horeca Toerisme en Voeding (LOB HTV).
De stichting Beroepenpromotie Nederland (sBN) organiseerde de verkiezing en uitreiking. De jury – bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en onderwijs – koos het Kurhaus uiteindelijk uit drie genomineerden. In haar rapport prees zij de winnaar onder meer voor de ‘één op één – relatie tussen leerlingen en opleiders, de vele extra’s naast het voorgeschreven opleidingsprogramma, de contacten met veel en verschillende opleidingen en de open opleidingssfeer’. Naast het Kurhaus waren genomineerd: de Elektrotechnische Alewijnse Groep Nijmegen en Thermen Barendrecht.

Reageer op dit artikel