nieuws

Kwaliteitsaanduiding voor bed & breakfast

Horeca

Er komt naar alle waarschijnlijkheid een systeem voor de kwaliteitsaanduiding van bed & breakfastbedrijven. De commissie Hotelclassificatie van het bedrijfschap Horeca en Catering heeft hier vorige week over vergaderd.De commissie gaat zich ter voorbereiding verdiepen in de kwaliteitssystemen waarmee België en Engeland bed & breakfastaanbieders aanduiden. In België wordt de kwaliteit van bed & breakfastbedrijven aangegeven met klavertjes. Het ziet ernaar uit dat de op te tuigen Nederlandse kwaliteitsaanduiding op termijn wordt vermeld in een ANWB-gids voor bed & breakfastbedrijven. De ANWB geeft binnenkort trouwens de eerste bed & breakfastgids uit met bijna 1700 adressen.

Het initiatief van de classificatiecommissie om te komen tot een aanduiding van bed & breakfastbedrijven heeft alles te maken het sterk groeiende aantal bedrijfjes in deze sector. In de praktijk blijken veel bed & breakfastbedrijven vanwege hun omvang inschrijfplichtig te zijn bij het bedrijfschap. Een aantal van hen valt daarmee automatisch onder de verplichte hotelclassificatie. Het classificatiesysteem is echter niet afgestemd op bed & breakfastbedrijven.Het samenwerkingsverband De Pronkkamer (40 bed & breakfastbedrijven) is hierover de discussie aangegaan met het schap en Koninklijk Horeca Nederland, waarna het onderwerp op de agenda van de commissie Hotelclassificatie is geplaatst.

Reageer op dit artikel