nieuws

Kwaliteitswijnen met schroefdop

Horeca

De rosé en witte wijnen van de oogst van 2002 zijn door de Franse wijnproducent La Baume gebotteld met een schroefdop. ‘Om de optimale fruitigheid en frisheid van La Baume Sauvignon Blanc, Viognier en Syrah Rosé te bewaren, ook na het bottelen, is gekozen voor een schroefdop als afsluiting. Zodat deze ‘jonge’ wijnen worden gedronken […]

De rosé en witte wijnen van de oogst van 2002 zijn door de Franse wijnproducent La Baume gebotteld met een schroefdop. ‘Om de optimale fruitigheid en frisheid van La Baume Sauvignon Blanc, Viognier en Syrah Rosé te bewaren, ook na het bottelen, is gekozen voor een schroefdop als afsluiting. Zodat deze ‘jonge’ wijnen worden gedronken zoals ze bedoeld zijn en waarbij ouderen ongewenst is’, aldus de wijnproducent. Een schroefdop voorkomt iedere uitwisseling van gassen tussen de wijn en de omgeving. De wijn veroudert niet meer door blootstelling aan zuurstof. De schroefdop vormt een lucht- en lekdichte afsluiting.

In een nieuw ontworpen fles laten deze wijnen zich stijlvol presenteren. De wijn is op elke gewenste manier in de wijnkelder te bewaren, rechtop, liggend of ondersteboven.

Informatie: Domaine de La Baume, Haarlem, tel. (023) 750 59 50.

Reageer op dit artikel