nieuws

Kwart miljoen ‘lekker weg’ in eigen land

Horeca

Met Kerstmis gaan ongeveer 250.000 Nederlanders op vakantie in eigen land. Circa 325.000 Nederlanders zijn dan in het buitenland op vakantie. In totaal is dat meer dan vorig jaar toen veel mensen de millenniumwisseling thuis vierden. Vorig jaar gingen zo’n 500.000 Nederlanders op vakantie. De voorspelling komt van Toerisme Recreatie Nederland in Leidschendam.

Volgens de organisatie komen duizenden toeristen uit het buitenland naar Nederland. Hoe groot dat aantal precies is, kan Toerisme Recreatie Nederland niet zeggen. De meeste buitenlandse bezoekers in Nederland zijn Duitsers, Fransen, Engelsen en Belgen. Families met (jonge) kinderen vormen de hoofdmoot van de bezoekers in bungalowparken. Deze zijn dan ook goed bezet tijdens de kerstdagen. De VVV’s van de grote steden verwachten de meeste drukte een aantal dagen voor oud en nieuw.

Overnachten
Amsterdam en Maastricht rekenen op veel dagbezoek dat komt voor het winkelen en de musea. Een trend in Amsterdam is dat steeds meer Nederlanders in de hoofdstad blijven overnachten. Met oud en nieuw zal de stad vooral worden bezocht door Italianen. Touroperator VVV Vakanties merkt door het aantal boekingen dat het drukker is dan vorig jaar. Noord-Nederland is met kerst goed bezet, maar tijdens de jaarwisseling minder. In de provincie Noord-Brabant overnachten vooral families met kinderen en met oud en nieuw veel groepen vrienden. Zeeland rekent daarentegen op een rustige kerst: de meeste vooral Duitse toeristen verwacht men voor en tijdens de jaarwisseling.

Reageer op dit artikel