nieuws

La Place start test met gratis maaltijden

Horeca

Horecaformule La Place test een nieuw kassabeleid. De vierde wachtende bij de kassa’s van het bedrijf krijgt de maaltijd gratis. Dit serviceprincipe, afkomstig uit de supermarkt, test La Place in een van de vestigingen in Utrecht.

La Place start test met gratis maaltijden

Dat blijkt uit een interview met La Place-directeur Paul Bringmann in Het Financieele Dagblad. De krant interviewde Bringmann uitgebreid voor zijn benoeming tot Elsevier Retail Personality 2007.

’Je moet niet vergeten dat mensen daar met warm eten staan te wachten’, zegt de directeur. Service staat bij de succesvolle foodserviceformule zeer hoog in het vaandel.

Tijdens het Elsevier Retail Overleg twee maanden geleden kwam Bringmann directeur Carel van Eerd van Jumbo tegen. Daar spraken ze af een keer samen ‘een kop koffie te drinken’. Jumbo past het ‘vierde wachtende-principe’ alleen toe wanneer niet alle kassa’s open zijn. La Place evalueert de pilot binnenkort.

Groeispurt

La Place wil binnen vijf jaar het aantal vestigingen verdubbelen tot zo’n 160 restaurants. Een samenwerkingsverband met een supermarktketen brengt de uitbreidingsplannen van de foodservice-formule mogelijk in een stroomversnelling.

In een interview met het maandblad Foodmagazine sprak La Place-directeur Paul Bringmann over de suggestie om in of naast supermarkten kleine vestigingen van de foodservice-formule te openen. ‘Supermarkten en restaurants groeien naar elkaar toe. Grenzen zullen steeds verder vervagen.’

Eerdere berichten over La Place

Reageer op dit artikel