nieuws

Ladys only kookwedstrijd

Horeca

De Californische Wijnproducent Ernest & Julio Gallo Winery organiseert tijdens de EFFF een kookwedstrijd voor vrouwelijke koks.

Zowel leerlingen als gevorderde kokkinnen kunnen meedoen. De ‘ladies only’-competitie, op 3 oktober, is met name bedoeld om aandacht te vragen voor de producten die vrouwelijke topkoks maken in een typische mannenwereld, zo laat een woordvoerster van het pr-bureau van de wijnproducent weten. Volgens de zegsvrouw is het de eerste professionele competitie voor vrouwen. Opdracht is het maken van een voor-, hoofd- en nagerecht in combinatie met drie hoofdgerechten. Tot 27 augustus kunnen deelnemers hun menu inzenden. Na een selectie strijden deelnemers op 1 en 2 oktober tijdens de EFFF in de halve finales tegen elkaar. Ze koken daar live hun gerechten. Een jury onder leiding van SVH-Meesterkok Margot Reuten beoordeelt de kandidaten. Hoofdprijs is een reis naar Californië, de thuishaven van wijnproducent Gallo.

Reageer op dit artikel