nieuws

Lang leve moeder!

Horeca

Op 11 mei aanstaande vieren veel gezinnen in Nederland Moederdag. Kinderen en partners eren en trakteren op deze dag moeders, oma’s en ‘moederfiguren’. Deze speciale feestdag is daarom een mooie aanleiding om originele acties te organiseren in uw onderneming. De horeca heeft namelijk alle faciliteiten in huis om tijdens Moederdag moeders in de watten te leggen! Om enige inspiratie op te doen geeft zibb.nl/horeca u een aantal veelbelovende suggesties.

Tips voor hotel-eigenaren!
Stel uw hotel op deze feestelijk dag open voor alle moeders en laat ze tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van uw faciliteiten. Een proefles in de fitnessruimte, een moeder-met-kind zwemuurtje of huur een masseur in. Maak het arrangement compleet door een verrassingslunch aan te bieden.

Bekijk hier originele lunchgerechten!

Tips voor restaurant en eetcafé-eigenaren!
U kunt natuurlijk een speciaal moederdagmenu opstellen. Geef dat menu een speciaal tintje met een surprisedessert alleen voor moeder: een heerlijke ijscoupe met rode vruchten en slagroom of koffie met een likeurtje of chocoladebonbons in hartvorm.

Bekijk hier bekroonde IJscoupes!

Bekijk hier luxe koffierecepturen!

Tips voor café-eigenaren!
Natuurlijk kunt u ook de wat oudere kinderen oproepen hun moeder mee te nemen naar de kroeg. Laat deze doelgroep kennis maken met uw café en biedt een welkomsdrankje aan. Bombadeer een zoet kersenbiertje of een prachtige cocktail tot speciaal moederdrankje.

Bekijk hier speciale cocktailrecepturen!

Kerkelijke feestdag
Lange tijd geleden was ‘Moeder Zondag’ een kerkelijke feestdag die op de zondag voor Pasen werd gevierd. In die dagen verlieten mensen hun thuis op jonge leeftijd om te werken of te leren. Elke lente kwamen de kinderen thuis op deze zondag en bezochten zij hun kerk en moeder en namen geschenken voor beiden mee.

De ‘moderne Moederdag’ hebben we te danken aan de Amerikaanse Anna M. Jarvis. Nadat haar toegewijde moeder op de tweede zondag van mei van het jaar 1906 overleed, begon Anna Jarvis in haar geboorteplaats Grafton in de staat West Virginia een campagne bij de kerkleiders om op de tweede zondag van mei een speciale dienst ter ere van alle moeders te houden.

Andere landen
Moederdag wordt in veel landen ter wereld gevierd, maar niet altijd op dezelfde datum. Zo wordt moederdag in veel katholieke landen op 15 augustus gevierd, de dag van Maria-ten-hemelopneming. In Frankrijk wordt moederdag gevierd op de laatste zondag in maart. Het vieren van Moederdag op de tweede zondag van mei is traditie in Denemarken, Italië, Turkije, Australië, België, Amerika en Nederland.

Reageer op dit artikel