nieuws

Langerhuize opent nieuwe keukens

Horeca

Op donderdag 23 september heeft Coöperatie Langerhuize de deuren geopend van haar nieuwe keukens aan de Brouwerij in Amstelveen. Daarmee krijgt het samenwerkingsverband dat Ziekenhuis Amstelveen, Stichting Brentano en het Amersfoortse Sinai Centrum begin dit jaar aangingen op het gebied van maaltijdvoorziening concreet gestalte.

De coöperatie beschikt nu over twee gloednieuwe keukens. Een daarvan is bestemd voor de speciale maaltijden, waaronder dieet- en vegetarische gerechten, in de andere wordt kosjer gekookt. Die maaltijden zijn standaard voorzien van het zegel van het Rabbinaat van Amsterdam. Cooperatie Langerhuize verzorgt vanuit de nieuwe keukens ruim 1800 speciale en kosjere maaltijden per dag. Dit voor zowel de drie eigen zorginstellingen als externe zorginstellingen. Daarnaast wordt in de keukens kosjer gekookt voor luchtvaartmaatschappijen, gevangenissen en grote cateraars. Dat kan in de toekomst nog uitgebreid worden. In totaal heeft Langerhuize capaciteit voor 3000 maaltijden.

De keukens werken waar mogelijk met verse ingrediënten. Vlees, aardappels en groenten betrekt het bedrijf zoveel mogelijk rechtstreeks van de producent, zodat de herkomst van de producten bekend is. Ook wordt er zoveel mogelijk zelf gekookt.
Langerhuize verzorgt al tien jaar de kosjere maaltijden voor diverse luchtvaartmaatschappijen. De Coöperatie wil dat in de toekomst uitbreiden.

Reageer op dit artikel