nieuws

Laurus dumpt weer 23 Super de Boers

Horeca

AMERSFOORT – Laurus heeft weer 23 verliesgevende of niet bij de formule passende Super de Boer-supermarkten verkocht. Daarvan gaan er 17 naar een consortium bestaande uit CoopCodis, Plus Retail, Spar en Lidl. De overige zes gaan naar andere marktpartijen.

Laurus dumpt weer 23 Super de Boers

Dat heeft Laurus vanmorgen bekendgemaakt. Het consortium betaalt twaalf miljoen euro voor de winkels en zal de vestigingspunten onderling verdelen. Vorige week werd al bekend dat vijftien winkels aan Jumbo werden verkocht, waardoor Laurus nu nog elf Super de Boer-winkels over heeft die moeten worden afgestoten.

De verkoop aan het consortium zal in de komende maanden geleidelijk worden afgerond. Alle medewerkers van de winkels gaan mee naar de nieuwe werkgever. Laurus verwacht voor de overige winkels voor 1 juli kopers te hebben gevonden. Eerder al stootte het supermarktconcern de Konmar- en Edah-winkels af.

Reageer op dit artikel