nieuws

Leerlingen tevreden over horecastages

Horeca

Horecaleerlingen zijn over het algemeen tevreden over hun stagemogelijkheden. Alleen het zelf kiezen van een horecabedrijf is te vaak niet mogelijk.

Leerlingen tevreden over horecastages

Met de laatste opmerking won Bibi het leerlingendebat op de slotdag van de Horecava in Amsterdam. Met de winst kreeg ze een dinerbon voor twee om te spenderen bij een van de vier deelnemers aan de nieuwe serie van de tv-hit Mijn Tent is Top.

Van de ongeveer veertig deelnemers aan het debat was slechts een leerling het eens met de stelling ‘Werken in de horeca is altijd leuk’. De werktijden en vervelende gasten blijken bij de leerlingen een bron van irritatie.

Bij de stelling ‘Stage is het mooiste deel van mijn opleiding’ waren de meningen meer verdeeld. Al gaf het merendeel een het oneens te zijn met de stelling. ‘Theorie is leuker omdat ik in het weekend al een bijbaantje in de horeca heb’, antwoordde een van de deelnemers gevat.

Bij de derde en laatste stelling (‘School en mijn stagebedrijf moeten de begeleiding beter afstemmen’) maakte Bibi volgens de jury het verschilt. Bibi counterde een opmerking van een collega-leerling (‘je mag zelf het bedrijfstype kiezen’) met een gevat antwoord: ‘je mag wel zelf het bedrijfstype kiezen, maar niet het bedrijf zelf waar je stage wil lopen’.

Enkele aangeschoven vakmensen gaven de leerlingen nog een belangrijke tip mee. ‘Oriënteer je goed en kies bewust voor een bedrijf. Laat je keuze niet bepalen omdat er toevallig een bushalte staat voor het bedrijf’.

Reageer op dit artikel