nieuws

‘Legionella’hotels op internet

Horeca

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat vanaf volgende maand de namen vrijgeven van buitenlandse hotels waar toeristen een grote kans lopen besmet te raken met legionella.

Voor de inspectie is de maat vol nu de afgelopen vijf jaar tenminste 12.000 Europese toeristen de infectieziekte hebben opgelopen. Naar schatting 1200 van hen zijn aan de besmetting overleden. Nederland is het eerste land dat besluit de cijfers openbaar te maken en de Nederlandse toerist te waarschuwen voor de besmette hotels en appartementen in met name Zuid-Europese landen.

Verboden
De informatie is afkomstig van de Europese werkgroep voor legionella infecties in Londen, de EWGLI. Het instituut heeft de aangesloten landen tot nu toe verboden de informatie prijs te geven. Doen zij dat wel, dan wordt de gegevensuitwisseling gestaakt.
De inspectie is echter niet van plan nog langer de belangen van de toeristenindustrie te beschermen. Vanaf volgende maand komen de namen van hotels op internet te staan die al vaker last hebben gehad van legionellabesmetting en er niet in zijn geslaagd de problemen onder de knie te krijgen.

Reageer op dit artikel