nieuws

Leveranciers doen DA in de ban

Horeca

LEUSDEN – Enkele leveranciers hebben hun levering aan DA Drogisterijen voorlopig stopgezet. Het concern achter de keten van drogisterijen heeft een te grote betalingsachterstand. Daarmee neemt de druk op DA om externe financiering te verwerven fors toe.

Leveranciers doen DA in de ban

Dat heeft Zibb Retail vernomen uit fabrikantenkringen. Een woordvoerster van DA Drogisterijen bevestigt dat er leveranciers zijn die hun leveringen hebben stopgezet, maar benadrukt dat dit niet alle leveranciers betreft. Ze ontkent verhalen over een bankroet van het bedrijf. ‘De gesprekken rond externe financiering zijn in een vergevorderd stadium’, laat ze weten.

De problemen bij DA komen niet als een verrassing. De organisatie kampt met een snelle afkalving van het winkelbestand en felle prijsconcurrentie van de concurrentie. Vorig jaar al werd een uitgebreide reorganisatie bij het hoofdkantoor in gang gezet. Eind maart maakte het bedrijf bekend in vergevorderde gesprekken te zijn met financiers om de problemen op te lossen. Blijkbaar wilde een aantal leveranciers hier niet op wachten.

Update:Investeerders redden DA Drogisterijen

Reageer op dit artikel