nieuws

Libéma stopt met Cape Holland

Horeca

Projectontwikkelaar Libéma is van plan attractiepark Cape Holland in Den Helder af te stoten. Libéma heeft met lokale ondernemers in Den Helder een principeakkoord gesloten over de overname van het nautisch themapark.

Libéma stopt met Cape Holland

De gemeente Den Helder moet eerst akkoord gaan met de overname, omdat de gemeente eigenaar is van de locatie. Cape Holland is al vanaf de opening in april 2004 in discussie binnen de Helderse gemeenteraad. Libéma en de gemeente hebben een samenwerkingsovereenkomst. Die samenwerking verloopt verre van soepel en het park trekt minder bezoekers dan verwacht. Ook kwam het park in opspraak door een onderzoek naar fraude van het openbaar ministerie.

Vorig jaar besloot de gemeente toch verder te gaan met de projectontwikkelaar en werd opnieuw het wederzijds vertrouwen uitgesproken. De gemeente liet toen wel weten open te staan voor een eventuele overname van het park door lokale ondernemers. Als de gemeente de plannen goedkeurt, wordt dat scenario werkelijkheid.

Reageer op dit artikel