nieuws

Lichte omzetgroei horeca in tweede kwartaal

Horeca

De omzet van de Nederlandse horecabedrijven is in het tweede kwartaal van dit jaar licht gegroeid. In vergelijking met dezelfde periode in 2004 lag de omzet 1,3 procent hoger. Dat heeft het bedrijfschap Horeca en Catering donderdag bekendgemaakt.

Lichte omzetgroei horeca in tweede kwartaal

Cafés en hotels profiteerden van het weer in mei en juni. Dat was mooier in vergelijking met een jaar eerder, met zelfs een hittegolf van 18 tot en met 24 juni. De terrassen deden goede zaken en vanuit het buitenland was er veel animo voor korte hotelvakanties in Nederland. De drankensector boekte een omzetwinst van 2,1 procent, terwijl de hotelbranche het met een groei van 2,3 procent nog iets beter deed.

Eigenaren van restaurants en cafetaria’s hadden minder reden tot tevredenheid. ‘De consument is in deze onzekere tijden nog steeds terughoudend in niet alleen zijn winkeluitgaven, maar ook in restaurantbestedingen’, verklaart het schap.

Reageer op dit artikel