nieuws

Lintje voor Julius Jaspers

Horeca

Julius Jaspers is onderscheiden door het Vietnamese ministerie van onderwijs en familiezaken. Jaspers kreeg de onderscheiding voor zijn KIDS-project, een opvangtehuis in Ho Chi Minh Stad waar dertig arme kinderen kunnen genieten van een onbezorgde jeugd.

Lintje voor Julius Jaspers

Het in 1998 geopende opvangtehuis is volledig gefinancierd door Jaspers’ keukenbedrijf Studio Bazar. In een reactie laat Jaspers weten verrast te zijn door de onderscheiding. ‘Ik heb hem helemaal onverwacht gekregen op het kantoor van de Womens Charity Organisation in Ho Chi Minh City, waar ik ieder half jaar een half uurtje praat over de kinderen. Uit één van de spelonken kwam ineens de voorzitster. Ze speldde mij een lintje op namens het ministerie van onderwijs en familiezaken’, aldus Jaspers.

Kookschool
Ruim zeven jaar geleden op een zakenreis naar Azië bezocht Jaspers het voormalige Saigon. Hij werd gegrepen door het beeld van de dakloze kinderen op straat. In overleg met de liefdadigheidskring van de Womens Charity Association koos hij voor een project in de stad, zodat hij zelf regelmatig een kijkje kon gaan nemen.

Jaspers heeft grote plannen met de kinderen in het opvangtehuis. Hij denkt erover om een kookschool te beginnen met een restaurantgedeelte, zodat kinderen het koksvak kunnen leren en zicht hebben op een betere toekomst. Jaspers werkte jaren geleden zelf als kok in restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel. Ook runde hij jarenlang een traiteurzaak in Amsterdam.

Reageer op dit artikel