nieuws

Londense hotels maken misbruik van aanslagen

Horeca

Veel hotels in het centrum van Londen hebben de prijs van hun hotelkamers flink opgeschroefd sinds de aanslagen van donderdag. Vanwege grote problemen met het openbaar vervoer waren honderden mensen genoodzaakt de nacht door te brengen in één van hotels van in de stad.

Londense hotels maken misbruik van aanslagen

Website Lastminute.com waarschuwde twee uur na de eerste bomexplosie dat de prijzen van hotels wel eens flink konden gaan stijgen. De BBC meldt dat hotels in sommige gevallen de prijzen hebben verdubbeld. Een Britse zakenman vertelde de Britse omroepzender dat hij 250 pond betaalde voor een kamer waarvan de prijs normaliter 80 pond bedraagt.

Een woordvoerder van de waakhond voor ethisch zakendoen, The Trading Standards Institute, keurt de handelswijze van de hotels af. Een zegsman van de Britse hotelvereniging, the British Hospitality Association, zegt verrast te zijn door prijsopdrijving. Vóór de aanslagen bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad in Londense hotels 80 procent, mede door het feest van woensdagavond over de toewijzing van de Olympische Spelen van 2012.

Reageer op dit artikel