nieuws

LPF wil minder regels voor horeca

Horeca

LPF-kamerlid Max Hermans wil dat de overbodige regelgeving in de horecasector wordt aangepakt. Volgens hem stelde staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken bij aanvang van haar regeerperiode dat het tenietdoen van overbodige of zelfs tegenstrijdige regelgeving prioriteit zou hebben.

Hermans stelt dat er tot op heden weinig is gebeurd: ‘De horecabranche heeft te maken met 897 verschillende vergunningen en 162 wetten. De noodklok wordt herhaaldelijk geluid vanuit de sector, maar tot op heden sorteert dit weinig effect.’

Hij pleit voor een regeringscommissaris die dit voortvarend en integraal aanpakt conform het motto van deze regering; ‘Meedoen, meer werk, minder regels.’ Hermans heeft een achttal kamervragen over dit onderwerp gesteld. Volgens LPF-voorlichter Agnes Leewis is de formele gang van zaken zo dat de staatssecretaris nu binnen zes weken met antwoorden moet komen.

Reageer op dit artikel