nieuws

LSG Group een feit

Horeca

Eerder dan gepland, om precies te zijn op 1 juni, zal LSG Lufthansa Service Holding AG het resterende 48 procent aandeel in het Canadese Onex Foods Services Inc, moeder van het Amerikaanse Sky Chefs Inc, overnemen. Daarmee wordt LSG Sky Chefs, na jaren van onderhandeling, een feit. Dat zei LSG topman Hanns Rech tijdens een persbijeenkomst in Frankfurt, begin mei. Tijdens die bijeenkomst maakte Rech tevens de cijfers over 2000 bekend.

Vorig kwam LSG Sky Chefs uit op een geconsolideerde omzet van 1,1 miljard euro. Dat betekent een stijging van 14 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met name de VS, waar de groei 32 procent bedroeg, deed een stevige duit in het zakje. Ruim 80 procent van de omzet kwam uit de inflight catering, die profiteerde van het gestegen vliegvolume als ook van het feit dat meerdere nieuwe (deel)opdrachten werden binnengehaald (o.a. van Virgin, Singapore Ailines, US Airways, Olympic Airlines, United Airlines). De resterende omzet werd behaald in ondersteunende services en secundaire diensten als partycatering, maar ook in horeca en retail. Het marktsegment Home Meal Replacements was een heel opmerkelijke runner-up.
Het aantal door LSG Sky Chefs geproduceerde vliegtuigmenu’s steeg in 2000 van 390 miljoen naar 427 miljoen. Het aantal bediende airlines steeg naar 260. De LSG Groep telt wereldwijd ongeveer 41.000 medewerkers.
De LSG groep is ’s werelds grootste airline cateraar, gevolgd door Gate Gourmet van Swiss-Air.

Reageer op dit artikel