nieuws

Luxe en prijs verjagen neo-nazi’s uit nieuw hotel

Horeca

De luxe van het hotel en de relatief stevige prijzen moeten voorkomen dat het Intercontinental Resort Berchtesgaden een bedevaartplaats wordt voor neo-nazi’s. Dat zegt de directie van het nieuwe hotel die op de plek verrijst waar ooit Adolf Hitler zijn adelaarsnest had.

De hoteldirectie zegt er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat zowel oud als jonge Hitler-vereerders weinig te zoeken hebben in het nieuwe hotel in het zuid Duitse Berchtesgaden. ‘Het nabij geleden documentatiecentrum moet iedereen wijzen op de verschrikkingen van het nazi-regime’, stelt directeur Jorg Böckeler in De Telegraaf. De prijzen en de luxe doen de rest.

Het nieuwe hotel gaat 1 maart open. Het is gevestigd op duizend meter boven de zeespiegel en een paar meter boven een verzegelde bunker, daterend uit de tweede wereldoorlog. Het hotel telt 138 kamers, die in prijs variëren van 270 tot 1300 euro per overnachting. Naast een bijzondere keuken beschikt het hotelbedrijf over een binnen- en buitenzwembad, whirlpools en beauty en wellness-salons compleet met massage en alle denkbare lichaamsverzorging.

Reageer op dit artikel