nieuws

Macdonald Hotels voorspelt lagere winstcijfers

Horeca

Macdonald Hotels gaat een lagere winst noteren dan eerder werd voorspeld, zo meldde de hotelgroep maandag. Volgens directeur Frank O’Callaghan van het in Schotland gevestigde hotelbedrijf startte het financiële jaar in april 2002 goed, maar daalde de omzet sinds oktober. De winst zal daardoor lager uitvallen dan eerder was voorspeld.

‘De opmerkelijke achteruitgang in de economie en politieke opvattingen nekken ons’, meent O’Callaghan. ‘Die twee aspecten zorgen voor moeilijke tijden en nervositeit in de hotelsector. Daarom verwachten we lagere winstcijfers te rapporteren over de eerste zes maanden. Niettemin kijken we vol vertrouwen naar de tweede helft van het boekjaar. Dit bedrijf heeft altijd moeilijke tijden doorstaan en dat gaat nu weer lukken.’

In de twaalf maanden voor 3 oktober 2002 boekte Macdonalds nog een omzetgroei van 29 procent.

Reageer op dit artikel