nieuws

Makro koopt alle panden

Horeca

Groothandelsbedrijf Makro heeft de laatste van de zeventien vestigingen in Nederland in eigendom verworven. Alle panden zijn nu in eigendom van de zelfbedieningswinkel. Het ontbrak nog aan de allereerste, in 1968 geopende vestiging in Amsterdam.

Makro koopt alle panden

Hiervoor heeft Makro een koopovereenkomst gesloten met NS Poort. Eind december gebeurt dit voor de vestigingen in Nuth en Best. Makro betaalt voor de drie panden meer dan 58 miljoen euro.

Volgens de algemeen directeur van Makro, Jean-Pierre Bienfait, kan Makro door de pandaankopen beter vernieuwen en hierdoor tegemoet komen aan de wensen van horecaondernemers.

GroeiCampus

Onderdeel van de vernieuwingsplannen zijn de verruimde openingstijden: alle vestigingen zijn nu zeven dagen per week open. De folders zijn gesegmenteerd en er zijn vernieuwde versafdelingen voor vis, agf en kaas. Daarnaast is Makro Amsterdam omgevormd tot conceptenvestiging. Hier is ook de nieuwe MakroGroeiCampus gevestigd ‘waar ondernemers tegen een symbolische vergoeding cursussen kunnen volgen’. Volgens Bienfait gaan die bijvoorbeeld over koffie, kaas, bedrijfshulpverlening en – in een latere fase – bankzaken.

Verder is een aantal innovaties doorgevoerd. Daaronder een ontmoetingsplek voor ondernemers. De winkel is voorzien van een La Place-restaurant, een Phonehouse-store en een Apple-store.

Reageer op dit artikel