nieuws

Margreet Den Boer genomineerd voor Gastvrijheidsprijs

Horeca

Margreet den Boer van topzaak De Bokkedoorns in Overveen is genomineerd voor de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2005. Maandag 23 januari zal blijken of de talentvolle Den Boer de beste gastpersoon is van ons land.

Margreet Den Boer genomineerd voor Gastvrijheidsprijs

De finale, een zogeheten Gastvrijheids Assesmentdag, van de wedstrijd was maandag 16 januari. Den Boer nam het op tegen zes andere kandidaten, te weten Lars Severijns van Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, Mary Liu van Restaurant Moy Fa in Axel, Larissa Vendrig van Restaurant De Burgemeester in Linschoten, Jaco van Hensbergen van Restaurant Lambermon’s in Haarlem, Tom van Erp van Restaurant Le Fleurie in Oirschot en Frank Deuning van Restaurant The Raffles in Den Haag.

Privé-kasteel
De jury houdt de winnaar nog even geheim en brengt het nieuws tijdens de vakbeurs EFFF in Maastricht. Dan wordt bekend wie zich de beste gastheer of gastvrouw van 2005 mag noemen. De winnaar ontvangt naast een wisseltrofee uit handen van Maurice Hennessy van het beroemde cognachuis, een bezoek aan Chateau de Bagnolet, het privé-kasteel van de familie Hennessey in Frankrijk. De wedstrijd wordt voor de zevende maal gehouden.

De Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2005 is een prestigieuze wedstrijd van de G7, de zeven samenwerkingsverbanden in de Nederlandse gastronomie. Daarbij behoren ondermeer Alliance, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurants d’Europe. In de vakjury zitten onder andere Ted Jansen, voorzitter van de G7 en Les Patrons Cuisiniers, en Willem Kool van het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf.

Eerdere winnaars van de prijs

  • Cindy Borger van Restaurant De Lindenhof te Giethoorn (2004)
  • Martin Wolvers van het Bilderberg hotel Landgoed Lauswolt (2003)
  • Yannick Kovac van het Restaurant Van Groeninge te Hilvarenbeek (2002)
  • Paul Hoeré, van restaurant De Stenen Tafel te Borculo (2001)
  • Sydney Mossel van restaurant Valuas te Venlo (2000)
  • Reageer op dit artikel