nieuws

Marokkaanse olie

Horeca

Nieuw in de schappen van ISPC is Argan-olie. Deze olie komt van vruchten van de Argan-boom. Die groeit al duizenden jaren aan de voet van het Marokkaanse Atlasgebergte.Berbervrouwen oogsten de vruchten met lange stokken en leggen ze daarna te drogen in de zon. De Argan-schelpen worden gebroken om de kern als één geheel te kunnen […]

Marokkaanse olie

Nieuw in de schappen van ISPC is Argan-olie. Deze olie komt van vruchten van de Argan-boom. Die groeit al duizenden jaren aan de voet van het Marokkaanse Atlasgebergte.Berbervrouwen oogsten de vruchten met lange stokken en leggen ze daarna te drogen in de zon. De Argan-schelpen worden gebroken om de kern als één geheel te kunnen verwijderen. Ze worden koud geperst, zonder toevoeging van chemicaliën.Volgens de groothandel is de smaak van de olie ‘stevig en wild’ en is hij geschikt voor salades, couscous of carpaccio. Tip van ISPC: geitenkaas twee à drie uur laten marineren in Argan-olie.Voor informatie: ISPC, Breda. Tel. (076) 572 67 26.

Reageer op dit artikel