nieuws

Massale uitverkoop Dordtse horeca

Horeca

De horeca in Dordrecht staat massaal in de etalage. Op websites en vakbladen wemelt het van de advertenties van Dordtse horecaobjecten, aangeboden door diverse makelaars. Over de oorzaak van de uittocht doen verschillende verhalen de ronde.

Massale uitverkoop Dordtse horeca

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het gaat volgens de krant in ieder geval om de zaken Merz, De Kazerne, De Dulle Griet, hotel Klarenbeek, Pablo’s Cantina en enkele bekende zaken die niet met naam genoemd willen worden. Onlangs werden het Italiaans restaurant Da Morena en lunchroom De Vliegende Vis al verkocht.

De oorzaak van de grote verkoopdrang ligt volgens de ondernemers onder meer aan de slechte bereikbaarheid van het centrum. Ook speelt het gebrek aan parkeerruimte een rol. Volgens een onderzoek uit 2004 hebben veel gasten de horeca bestraft voor de verhoogde prijzen. Ook speelt een lager huishoudbudget bij consumenten een rol.

Uit het Dordste onderzoek bleek dat in enkele jaren tijd ruim 30 procent van alle horecazaken van eigenaar is verwisseld. Verder blijkt dat het aantal faillissementen in Dordrecht fors hoger is dan het landelijke gemiddelde. De Dordste wethouder van Economische Zaken wilde niet in het AD reageren op het grote aantal zaken dat te koop staat.

Reageer op dit artikel