nieuws

McDonald’s blijft ijshockeylegende trouw

Horeca

McDonald’s blijft pal achter De Canadese ijshockeylegende Wayne Gretzky staan. De beste ijshockeyer aller tijden is in een omvangrijk gokschandaal verwikkeld en speelt een centrale rol in een groot onderzoek van de Amerikaanse justitie.

McDonald’s blijft ijshockeylegende trouw

De fastfoodgigant meldt geen reden te zien vanwege de controverse het contract met Gretzky te verscheuren. De hamburgergigant blijft via Gretzky fastfood aanprijzen in Canada, het land waarvan Gretzky coach is tijdens het olympisch ijshockeytoernooi in Turijn.

Gretzky’s assistent bij de Phoenix Coyotes, de club waar de 45-jarige Canadees coach en eigenaar is, blijkt de grote spil in het gokschandaal. Dat melden diverse media. Rick Tocchet zou wedden op wedstrijden en daar miljoenen dollars voor opstrijken. Ook Gretzky’s vrouw, de actrice Janet Jone, is inmiddels verdacht in de affaire.

Zowel Wayne Gretzky, Tocchet als Jones ontkennen de beschuldiging. Tijdens zijn aankomst in Turijn was Gretzky helder over de zaak. ‘Ik verval in herhaling, maar ik kan jullie niet verder helpen dan alleen maar te zeggen dat ik hier niets mee te maken heb. Voor de laatste keer: ik heb niet gewed.’

Reageer op dit artikel