nieuws

McDonald’s maakt flink meer winst

Horeca

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 727,9 miljoen dollar tegenover 511,5 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De kwartaalomzet steeg met 9 procent tot 4,8 miljard dollar. Dat bleek uit donderdag gepubliceerde cijfers.

McDonald’s maakt flink meer winst

De winst per aandeel kwam uit op 56 dollarcent en overtreft de verwachtingen van analisten. Zij gingen uit van een winst van 43 dollarcent per aandeel. In de winst per aandeel was 13 dollarcent te danken aan een belastingbate.

De goede resultaten waren mede het gevolg van een wereldwijde toename van de verkoop van McDonald’s-hamburgers en andere producten. Hierdoor werden hogere kosten voor grondstoffen gecompenseerd.

Reageer op dit artikel