nieuws

McDonald’s weer onder vuur over zwaarlijvigheid

Horeca

Opnieuw is het veelgeplaagde McDonald’s verwikkeld in een juridisch gevecht tegen de advocaat van een zwaarlijvige consument. De New Yorkse advocaat Samuel Hirsch heeft een door de rechter gesloten zaak weer opgepakt. De hamburgerreus zou in deze zaak schuldig zijn aan het corpulente lijf van een Amerikaanse tiener.

De rechter wimpelde de zaak in eerste instantie af, maar gaf Hirsch argumenten in handen om de zaak opnieuw op te pakken. Zo suggereerde hij in zijn oordeel dat consumenten niet op de hoogte zijn uit welke ingrediënten de producten van McDonald’s zijn samengesteld. Daardoor zou McDonald’s consumenten bedriegen. Vooral omdat de fastfoodgigant in promotie- en reclame-uitingen roept ‘in wezen gezonder te zijn dan in werkelijk’.

Hirsch poogde tot een vriendschappelijke oplossing te komen met McDonald’s, maar faalde in die opzet. Hij zag daarna geen andere mogelijkheid meer dan een proces te starten.

McDonald’s wuift in een reactie de beschuldiging van de hand. ‘De huidige focus over zwaarlijvigheid gericht op één organisatie is zinloos en selectief. Ieder individu is namelijk persoonlijk verantwoordelijk voor een gezonde leefwijze’, meldde een woordvoerder van McDonald’s.

De Amerikaanse restaurantorganisatie US National Restaurant Association steunt McDonald’s. Voorzitter Steven Anderson noemt het proces lichtzinnig en belachelijk.

Reageer op dit artikel