nieuws

McDonald’s zet bejaarden uit zaak

Horeca

Fastfoodreus McDonald’s heeft een groep ouderen de deur gewezen. Dat gebeurde in een zaak in Almere. De senioren zouden te luidruchtig zijn en daarmee bezoekers van de zaak tot last zijn.

McDonald’s zet bejaarden uit zaak

Na klachten van bezoekers belde eigenaar Panky Nefkens van de zaak in Almere de politie. De ouderen zijn woest over de handelswijze van de horecaondernemers. ‘Volgens de bedrijfsleider waren we te luidruchtig. Sommigen praten misschien een beetje hard, omdat anderen een beetje doof zijn. Maar goed, die man heeft er zelfs de politie bijgehaald. Andere klanten hadden namelijk over ons geklaagd’, aldus de 75-jarige Jan van Keeken in De Telegraaf.

Eigenaar Nefkens zegt niets anders te kunnen dan deze maatregel doorvoeren. ‘De 65-plussers komen met rollators en scootmobiels naar binnen en blokkeren daarmee nogal eens het looppad naar de counter. Daar hebben andere klanten last van. Ik heb ze daarom een andere plek in het pand aangeboden, maar daar willen ze niets van weten’, aldus Nefkens in De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat hangouderen en horecaondernemers elkaar in de haren vliegen. Regelmatig duiken berichten op over ouderen die horeca-uitbaters en gasten tot last zijn. In april zorgde ouderen in Oude-Pekela voor rumoer toen ze bezoekers van een winkel- en horecacomplex nagluurden.

Het samenscholingsverbod voor ouderen in een winkelcentrum en verwijdering bij McDonald’s zijn voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp aanleiding om klachten te verzamelen over hangplekken voor deze leeftijdsgroep. Ze kunnen hun ervaringen melden bij de ouderenhulplijn 0900-6080100 of via de website Ouderenhulp.nl.

Reageer op dit artikel