nieuws

Meer Nederlanders trekken erop uit met Pasen

Horeca

Meer Nederlanders trekken er dit jaar met de Pasen op uit. De koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) verwacht dat ongeveer 750.000 Nederlanders tijdens de paasdagen vakantie vieren of een dagje uitgaan. Dat zouden 150.000 binnenlandse toeristen meer zijn dan vorig jaar. Tweederde van de Nederlandse vakantiegangers blijft in eigen land. ‘Dat zijn er 100.000 meer dan in 2002 en dat heeft alles te maken met het feit dat Pasen dit jaar drie weken later valt ten opzichte van vorig jaar. Dat geeft meer kans op mooi weer, de meeste attractieparken zijn al open en de bollen staan in bloei’, aldus een woordvoerster van TRN vrijdag.

Tegelijk loopt wel het aantal buitenlandse gasten terug wegens de slechtere economische situatie en politieke onrust in de wereld. TRN verwacht dat ongeveer 825.000 buitenlandse toeristen naar Nederland komen voor een vakantie of dagtrip. Dat zou een daling betekenen van circa 100.000 gasten ten opzichte van de paasdagen vorig jaar.

Traditioneel komen de meeste buitenlandse bezoekers met de Pasen uit Duitsland. Daarnaast verwacht TRN dit jaar ook veel Belgen, Britten en Fransen. De buitenlandse gasten overnachten veelal in hotels.

Nederlanders verblijven in eigen land doorgaans in de bungalowparken, maar ook de stacaravan en de tweede woning zijn populair. Als het weer inderdaad goed uitpakt met de paasdagen, zullen volgens TRN ook veel Nederlanders ervoor kiezen de tent op te zetten.

Tegelijk loopt wel het aantal buitenlandse gasten terug wegens de slechtere economische situatie en politieke onrust in de wereld. TRN verwacht dat ongeveer 825.000 buitenlandse toeristen naar Nederland komen voor een vakantie of dagtrip. Dat zou een daling betekenen van circa 100.000 gasten ten opzichte van de paasdagen vorig jaar.

Traditioneel komen de meeste buitenlandse bezoekers met de Pasen uit Duitsland. Daarnaast verwacht TRN dit jaar ook veel Belgen, Britten en Fransen. De buitenlandse gasten overnachten veelal in hotels.

Nederlanders verblijven in eigen land doorgaans in de bungalowparken, maar ook de stacaravan en de tweede woning zijn populair. Als het weer inderdaad goed uitpakt met de paasdagen, zullen volgens TRN ook veel Nederlanders ervoor kiezen de tent op te zetten.

Reageer op dit artikel