nieuws

Meer vacatures horeca & toerisme dan jaar geleden

Horeca

Het online vacatureaanbod in de horeca en toerisme is de afgelopen twaalf maanden gestegen met 17 punten, in de maand september daalde het aanbod echter met drie punten.

Meer vacatures horeca & toerisme dan jaar geleden

Het totale aanbod aan online vacatures over alle branches daalde in september met 4 punten. Een daling voor de vierde maand op rij en staat nu op 88 punten. Ten opzichte van vorig jaar staat de index nog wel 2 punten hoger.

Stijging

Dit blijkt uit de Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt – van Monsterboard.nl.

Ten opzichte van een jaar geleden steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+17) sterk. Hoewel de vraag naar personeel voor deze sector de afgelopen 3 maanden daalde, staat de index 10 procent hoger dan een jaar geleden.

‘De Index toont aan dat het vacatureaanbod het afgelopen jaar is gestegen, maar de stijging in Nederland blijft achter bij andere Europese landen. We zijn wel redelijk optimistisch over de ontwikkelingen voor hoger opgeleid personeel en management functies’, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl.

Reageer op dit artikel