nieuws

Meer verse groente op de borden

Horeca

Nederlanders scheppen steeds meer verse groente op hun bord. Vorig jaar haalden huishoudens gemiddeld twee kilo groente meer in huis dan in het laatste peiljaar 2002, blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

Ook kopen zij weer iets meer fruit. ‘Hiermee is de jarenlange daling van de aankopen van groenten tot staan gebracht en zelfs omgebogen in een lichte groei’, meldde het schap donderdag. Huishoudends kochten in 2005 gemiddeld 74 kilo verse groenten en ruim 94 kilo fruit.

Gemak staat centraal bij de aanschaf van de verse waar. Kant-en-klare slapakketten en roerbakgroenten zijn in trek. Bloemkool, spruitjes en andijvie raken steeds meer uit de gratie bij een groot deel van de consumenten.

De toename van de populariteit van verse groente sterkt horecaondernemers die bewust gekozen hebben om verse groente te serveren. Steeds meer restaurants proberen zich te onderscheiden met verse producten, zoals bijvoorbeeld groenten.

Reageer op dit artikel