nieuws

Meerderheid wil Kamerbesluit rookvrije horeca

Horeca

Een meerderheid van 57 procent van de Nederlanders vindt het een goed idee als de Tweede Kamer zou besluiten het roken te verbieden in horecagelegenheden. Dit blijkt uit een enquête onder vijfhonderd mensen van zestien jaar en ouder door TNS NIPO in opdracht van het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting en STIVORO.

De resultaten zijn vrijdag bekendgemaakt. Uit het onderzoek blijkt ook dat 61 procent van alle Nederlanders het prettiger vindt als er niet gerookt wordt als ze een uitgaans- of horecagelegenheid bezoeken.

De uitkomsten van de enquête komen op een moment waarop anti-rookclub Clean Air Nederland (CAN) 65.000 handtekeningen aanbiedt aan de Tweede Kamer. Dit om het een hoofdelijke stemming over een rookvrije horeca af te dwingen.

Reageer op dit artikel