nieuws

Meesterkok Toine Smulders weg bij De Beukenhorst

Horeca

SVH Meesterkok Toine Smulders stopt als chef-kok van restaurant De Beukenhorst in Winterswijk. Smulders stond vijftien jaar achter de kachel van het luxe restaurant en is naar eigen zeggen toe aan iets nieuws, zowel zakelijk als privé. Mede-eigenaresse en ex-vrouw Désirée Bulten neemt de zaak volledig over.

Meesterkok Toine Smulders weg bij De Beukenhorst

‘Toine gaat een half jaar niets doen en zich op zijn toekomst bezinnen’, laat Bulten desgevraagd weten. ‘Het is een hectische tijd, zul je begrijpen.’ Als opvolger van Smulders heeft De Beukenhorst Mike Vrijdag aangetrokken. Vrijdag is geen onbekende in de culinaire wereld en heeft een rijke kookervaring.

Zo werkte hij acht jaar als souschef bij Het Koetshuis in Bennekom. Daarnaast werkte hij twee jaar bij de tweesterrenzaken Bokkedoorns in Overveen en Prinses Juliana in Valkenburg. Vrijdag begint 1 februari bij De Beukenhorst.

Bulten: ‘Voorlopig blijft de kaart hetzelfde. Maar gaandeweg de tijd zal Vrijdag nieuwe gerechten gaan bedenken. Ons team bestaat uit zeven man en is goed op elkaar ingewerkt. Daarom is het mogelijk om voorlopig op dezelfde voet door te gaan.’

De Beukenhorst behoort volgens Lekker bij de honderd beste restaurants van ons land. In de jongste uitgave in november 2004 staat het luxe restaurant op plaats 74.

Reageer op dit artikel