nieuws

Megawinkelcentrum Venlo van de baan

Horeca

VENLO – De plannen van Bouwfonds MAB voor de bouw van een winkel- en vrijetijdscentrum in de buurt van Venlo zijn van de baan. De gemeente Venlo zegt ‘nee’ tegen het 35 hectare grote project ter waarde van een half miljard euro.

Megawinkelcentrum Venlo van de baan

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het is al de tweede keer dat MAB bot vangt, eerder werden plannen voor een soortgelijk initiatief in de buurt van Geldermalsen getorpedeerd. Venlo achtte het effect van het winkelcentrum op de leefbaarheid van de eigen binnenstad te groot om akkoord te gaan met het plan.

De memamall van 169.000 vierkante meter had een omzet uit winkels en entertainment van 430 miljoen euro per jaar moeten opleveren en werk moeten bieden aan zo’n vijfduizend mensen. Het zou echter de binnenstad van Venlo zo’n 6 tot 12 procent van de omzet gaan kosten, waardoor de gemeente uiteindelijk besloot een streep te zetten door het plan.

Nieuwe locatie
MAB hoopt nu met een andere Nederlandse gemeente wel overeenstemming te kunnen bereiken. Er zouden zich al kandidaten hebben gemeld. Als dit niet lukt, gaat het fonds proberen het enorme winkelcentrum elders in Europa te realiseren.

Reageer op dit artikel